PRIMARIA COMUNEI LELICENI

Judetul Harghita

SARBATORI LOCALE

    Datorita apartenentei locuitorilor comunei la religia romano-catolica, serbarile catolice au o pondere mai mare. Fiecare localitate componenta are hramul bisericesc propriu si in plus, la capela ridicata in locul unei confruntari ale localnicilor cu navalitorii tatari din anul 1694, se organizeaza in paralel cu serbarea religioasa si o serbare cimpeneasca, care este menita sa cinsteasca memoria celor cazuti in confruntarea respectiva. La aceasta serbare sin reprezentati si locuitorii asezarilor vecine, ale caror inintasi au participat la lupta.
    Tot asa, comuna fiind foarte aproape de locul de pelerinaj dedicat Sfintei Fecioare, locuitorii ofera facilitati pelerinilor care trec prin comuna si participa impreuna cu ei la marea serbare de la Sumuleu-Ciuc, (Csíksomlyó).
    Se mai incearca revigorarea unor obiceiuri vechi, care in anii precedenti din varii motive au fost neglijate. Initiatorii unor asemenea actiuni, pe linga cadrele didactice din comuna sunt si conducerea Composesoratului Misentea, precum si preotul paroh romano-catolic de Misentea.
    Ocazional, evenimente ce se doresc a fi permanentizate, se organizeaza concursuri de sah, de tenis de masa, de fotbal in sala, balul strugurilor.